Pasen

Went het al? De lockdown door het Coronavirus? We stellen alles in het werk om ons steentje bij te dragen om het virus te remmen. Zijn jullie ook veel aan huis gebonden? Veel achter de computer of aan de telefoon. Of misschien is het allemaal iets rustiger. Voor mensen in de vitale beroepen is het niet rustiger. Zij hebben de continue zorg en stress van wat deze pandemie met ons doet. Juist zij staan iedere dag midden in de crisis en zien wat het virus doet met patiënten.

Misschien heb je een heel andere situatie, maar voel je toch de onrust. Zorgen om je eigen gezondheid, die van je ouders, je grootouders of die van je kinderen, misschien zorgen om je financiële situatie.

Afgelopen donderdag 9 april keken 2,7 miljoen mensen naar The Passion. Niet vanuit Roermond, maar vanuit het mediapark in Hilversum werd het lijdensverhaal van Jezus verteld. Het is een verhaal over onrecht. Uiteindelijk wordt hij onschuldig tot de dood veroordeeld.

De parallellen naar onze tijd zijn er. Onze tijd kan nu immers ook onrechtvaardig voelen. Waarom is er een lockdown, waarom zitten er mensen alleen in het verpleeghuis, strijden er zoveel mensen voor hun leven op de IC? Dan kan je je ook machteloos voelen.

In het lijdensverhaal is de dood van Jezus niet het einde. Volgens de Bijbel is Jezus met Pasen opgestaan. Voor ons heeft onze eigen ellende ook niet het laatste woord. Daarmee is de angst en de zorg niet weg uit ons leven, maar er is wel perspectief. Het Coronavirus heeft niet het laatste woord. We mogen de eerste lichtpuntjes vanuit de overheid horen over de stabilisering van de verspreiding.

Hou vol! Het duurt nog even … Volgend seizoen gaan we hopelijk weer lekker korfballen.

Voor nu goede Pasen toegewenst!

Ook namens Rowan en Kirsten.

Arco Valkenburg