Wedstrijdverslag DES D2 – Excelsior

Met de net opgetrokken ochtenddauw schijnt er een mooi laag zomerzonnetje over het veld van DES. Waarschijnlijk de laatste mooie dag van het jaar waarbij D2 een thuiswedstrijd tegen Excelsior tegemoet gaat. De dames en heren hebben er duidelijk veel zin in want het hele team staat als snel in te schieten en de ballen vliegen erin.

Na het eerste fluitsignaal gaat behoorlijk gelijk op. De eerste is voor Excelsior maar al snel weet Vera de score te openen voor Des. De bal gaat veel van het ene vak na het andere vak. Vlak voor de wissel weet Excelsior er nog eentje te maken. Na de wissel weet DES goed de bal te onderscheppen en Lotte heeft nog een mooi schot maar mist net het doel. Bij Excelsior daarentegen vallen ze er op of andere manier net wel in waardoor zij gestaag uit lopen. Ook na de rust heeft DES veel balbezit en doet zijn best in de verdediging en creƫert kansen. Des weet nog een doelpunt te scoren. Excelsior springt echter zorgvuldiger om met de kansen te krijgen en vinden geregeld de binnenkant van het mandje. De wedstrijd eindigt in een geflatteerde 2-10 nederlaag. Het veldspel van D2 was bij vlagen uitstekend, als jongens en meisjes de volgende wedstrijden de kansen gaan omzetten in doelpunten komen die mooie uitslagen er vanzelf aan.

Na de wedstrijd was er toch nog reden voor een feestje, Jill vierde haar 9e verjaardag en daar moest natuurlijk voor gezongen worden, gefeliciteerd Jill!